Prozračna zidnu boju za zdravu klimu

poboljšanje Problem je poznat: Pakiranje jedan vanjski zidovi preblizu, na primjer, od polistirena ili neproziran slojeva boje, razmjena vlage je blokiran prema van. U najgorem slučaju, domaćin više ne dobiva uz emitiranje, voda se skuplja u zidovima i plijesni cvjetaju. Zidne boje za disanje su važan korak u pravom smjeru!

SD vrijednost pruža informacije o difuzije otvorenosti

standard DIN EN 1062-1 pruža informacije o difuzije otvorenosti boje i na taj način pokazuje da li je gotov premaz je jako prozračan. Obratite pažnju na tzv. Sd vrijednost, koja označava "debljinu zračnog sloja ekvivalentne difuzije".

Zidna boja koja se može disati može se prepoznati po niskoj Sd vrijednosti, brtveni premaz ima visoku Sd vrijednost. Približan raspored, pogledajte u sljedećoj tablici:

Sd vrijednostPAROPROPUSNOSTrazred boje
≥ 1,4 m> 150 g / (m x d)niske permeabilnosti = V3
≥ 0.14 + <1.4 m≤ 150 i> 15 g / (m x d)prosječni prolaska = V2
<0.14 m> 150 g / (m x d)visoke permeabilnosti = V1

Ove boje se pokazati jako prozračni

iskustvo pokazuje da sadrže prirodne boje u većina prozračnih boja, uključujući, na primjer, boju vapna, silikatnu boju i glinu. Njihove Sd vrijednosti su između 0,02 i 0,05, zdrava klima u unutrašnjosti može pozdraviti!

Boje za emulziju, kao redovite zidne boje koje se nude u svakoj trgovini DIY, imaju Sd vrijednost od oko 0,5 i stoga se trebaju dogovoriti u srednjem području. Iako ne rade kao pečat, ne mogu se opisati kao 100% propusni.

Moderni lateks boje koje više ne sadrže gumu pripadaju bojama za emulziju i nalaze se na sličnom području. Umjesto toga, njihova SD vrijednost je nešto veća, ovisno o materijalu i sastojcima, možda čak i gotovo boja V3.

Savjeti i trikovi Pripazite na sve aspekte difuzivnosti vaših zidova, na primjer, nemojte slikati niti instalirati unutarnju izolaciju. Kada kupujete zidne boje, pogled bi trebao uvijek ići na Sd vrijednost: Ovo je dobro za vaše zdravlje!
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar