Kako možete otvrdnuti radne komade od konstrukcijskog čelika?

Izgradnja Neki učiniti-to-sami projekti često dolazi jednom u pogođenost da konstrukcijskog čelika, koristi ima previše niska tvrdoća za namjeravanu primjenu. Da li i kako se može izliječiti sama konstrukcijskog čelika, što su na raspolaganju opcije i koje su potrebne za to uvjeti, odnositi na ovaj post.

svojstva konstrukcijskog čelika

između „mekog čelika” i nehrđajućeg čelika više nema smisla danas, jer kao dezitierte klasifikacija više nije napravio danas. S druge strane, određeni stupanj čelika obično se danas daje za opisivanje točnih karakteristika. ali neki orijentacija kada je čelik ocjena dalje napredovala podesite „S” u imenu Steel prema EN 10025. To je kratica za „strukturnih” - tj masom od čelika za čelične konstrukcije, što je nepomiješan.

Građevinska čelična grupa

Čelici za konstrukcijski čelik gotovo se uvijek nazivaju osnovnim čelicima. Tipične vrste koje se koriste za čelične konstrukcije, na primjer:

  • S235JR + AR
  • S355J2 + N mogućnosti

za kaljenje čelika

U načelu, kaljenje konstrukcijskog čelika je vrlo teško, jer je sadržaj ugljika konstrukcijskih čelika je vrlo nizak (obično manje od 0,2%). To znači da se u klasičnim (i jednostavnim) procesima otvrdnjavanja formira vrlo mali martenzit.

Klasičan način zagrijavanja i hlađenja ledene vode bit će malo upotrebljiv u većini blagih čeličnih radnih komada. može izliječiti (zbog malog sadržaja ugljika) u svakom slučaju, samo površinski sloj izratka, jezgra izratka će ostati mekani i chewy i nakon stvrdnjavanja. Općenito, međutim, to je također poželjno ako kasnije otvrdne u tim slučajevima.

Carburiranje i otvrdnjavanje kućišta

Jedna dobra opcija je carburizing. Postupak pougljičenja se može obaviti na više načina, uobičajene su ovdje:

  • krutina pougljičenja pougljičavanje tekućina
  • plinoviti pougljičenja pougljičenja

niskotlačni najlakše a pougljičenja ugljičnim prah (krutina pougljičenja). U tu svrhu upotrijebljene su tzv. Kutije od ugljenog praška. Temperatura tijekom carburizinga je približno 930 ° C. To se, međutim, obično slijedi daljnjim postupcima stvrdnjavanja - naime stvrdnjavanje i kaljenje čelika. Auf Carburizing služi samo da bi donio više ugljika u vanjski sloj tako da se tamo stvori martenzitni sloj. Stvrdnjavanje se vrši jednostavno gašenjem (na primjer u vodi, otvrdnjavajućem ulju ili rastopljenoj soli). Čišćenje čelika (grijanje na samo ispod transformacijske točke) smanjuje unutarnje naprezanje u čeliku, što ga čini još otpornijim.

Savjeti i TricksIn većini slučajeva, teško ćete moći obavljati čak i takvu njegu, ako nemaju odgovarajuću opremu (Esse, granule ugljena i slično) su na raspolaganju. U pravilu, ugovorno skladištenje obično obavlja takav rad na malim dijelovima. Usput, zupčanici se otvrdnu na isti način kako bi ih otporniji.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar