Hur omsorg håller ett trähus i gott skick

Området och intensiteten i vården beror främst på den första träbehandlingen före installationen. Om en djup impregnering inklusive blått skydd har skett, förblir vård, framförallt, ren. Ytterligare vård beror framför allt på den personliga smaken och träkvaliteten.

Att hålla ögonen öppna är hälften av vården entgegen Att bry sig om ett trähus är inte, i motsats till den allmänna troen, begränsad till en vanlig borstning. Att hålla huset "i gott skick" från insidan och utsidan minimerar eller till och med eliminerar behovet av målning.

Materialet trä har naturligtvis nackdelen att vara känslig för för mycket fukt, speciellt vattenlogging. Därför alla åtgärder som förhindrar för stor och lång vätning av träkomponenter, vårdande naturen.

Uppmärksamma uppmärksamhet

Den som inte bara bor i sitt trähus, utan också med honom, utför kontinuerliga visuella inspektioner automatiskt. Följande komponenter ska noggrant övervakas och rengöras vid behov:

Fasader

Eventuella ytkontamination kommer att fälla fukt och organiskt material på träet. Därför ska klibbig och klibbig nedsmutsning avlägsnas så snabbt som möjligt med en kvast eller en borste.

Hörn och hörn i utsidan

Hörn av alla slag, även under fönsterhyllor eller mellan skärande balkar, är potentiella leraflikar. Smutsskador kan snabbt avlägsnas genom borstning eller sprutning.

Skydda patina

Om silverfärgat skimrande patina har bildats ska det förbli så oskadat som möjligt. Därför bör borstarbete användas med försiktighet och om möjligt undvikas helt och hållet.

Mögel- eller insektsinfestation

Liksom mänskliga sjukdomar bestämmer upptäcktstidens chans att återhämta sig. Om det finns tecken på mögel eller insektsattack, bör djupet kontrolleras omedelbart. I de tidiga stadierna är sporerna fortfarande mekaniskt avtagbara utan rester. Insekter och larver dödas genom att värma ytorna med en varmluftspistol.

Interiörområden

I princip gäller detsamma för de inre ytorna som utanför. Det är viktigt att kontrollera planeringen under golvbeläggningar och mattor. Syntetfibrer kan allvarligt begränsa träets naturliga andningsförmåga och leda till dold fuktutveckling.

Tips & TricksOur interiör och exteriör sängkläder erbjuder mycket effektiva vårdprodukter för trähus. Skapa en vårdsats baserad på detta råmaterial.

Dela med vänner

Lämna din kommentar