Hur bekväm kan du bo i prefabricerade hus?

Om du är intresserad av ett prefabricerat hus, fråga en fråga framför allt: Kan jag bo där så bekvämt som i massiva hus? Hur bra isolering och ljudisolering i prefabricerade hus kan vara och vad du bör uppmärksamma, hittar du i följande artikel.

Var är skillnaderna?

Även när ljudisolering av "sten för sten" konstruktionsmetod är överlägsen den prefabricerade hus: Var uppmärksam på eventuella stabil väggbredd och senare en rymdfyll anläggning - en ljudisolerade hus vittnar inte nödvändigtvis av kvalitet och stabilitet.

Isoleringen

Konsekvenserna av ett dåligt isolerat huset är förödande: Inte bara komforten lider massiva, men även energikostnaderna utöver någon acceptabel grad. Dålig isolering betyder också mindre hållbarhet: På grund av den resulterande mögel är huset ordentligt "lat". Som du kan se, betalar bra värmeisolering på kort och lång sikt.

Är din prefabricerade husleverantör medlem av GDF (Gütegemeinschaft Deutscher Fertigbau)? Ett gott tecken, eftersom tester för täthet är obligatoriska. Ytterligare säkerhet tillhandahålls av ett RAL-godkänt prefabricerat hus, vilket också garanterar effektiv värmeisolering.

Har din prefabricerade husleverantör utföra ett blåserdörrstest: luften blåses in genom ytterdörren; Läckagepunkter kan således detekteras. Och glöm inte: du har lagligt rätt till ett väl förseglat hus.

Ljudisolering

Huruvida ljudet av angränsande rum, gå i trappor eller vägen: Ingen vill ha märkt av tunna väggar. Även prefabricerade hus kan ljudisoleras med några enkla metoder.

En är frikopplingen av komponenter: Vid fastsättning undertak med fjäderskenorna i stället för ribbor av träbalkar, är antalet kontaktpunkter minskas. Installation av "ljudabsorbenter" som betongplattor eller fast tegel i tak och väggar minskar också märkbart ljudförökningen.

Du kan också lösa detta problem med trappor: Kontinuerligt slagljudskydd hindrar vibrationer när du går in och därför också en stor del av bruset. Så märker du: Bra ljudisolering kan även eftermonteras. men ju bättre "basen", desto effektivare är hela saken.

Tips & tricks Du har det i dina händer: Var uppmärksam på en kvalitativ sammansättning; Det kommer att spara mycket arbete i efterhand. Och om det är "för sent": Du har ett antal alternativ för att eftermontera ljud och värmeisolering.

Översikt - vad kan jag vara uppmärksam på?

Här hittar du en "checklista" som innehåller några ljud- och värmeskyddskriterier. Det finns trots allt sätt att förbättra både med eftertanke.

  • Är fasadisoleringen korrekt? Om inte, kan ett eftermonterat ETICS-system (termisk isoleringskomposit) hjälpa till.
  • Är taket välisolerat? Om du är osäker, kan en så kallad bjälke fästas, som dock hela taktäckningen bort
  • isolering översta våningen tak: När taket är för komplicerat, kan detta orsaka en hel del energi kan sparas.
  • Fasaden spelar också en roll i ljud: om isoleringen är minst 15 cm, kan den lätt följa med fasta strukturer.

Som du kan se är välisolerade prefabricerade hus inte bara möjliga, men helt normala nuförtiden. De kan ge dig en levande komfort som knappast kan särskiljas från fasta hus.

Dela med vänner

Lämna din kommentar