Cum recunosc calitatea unei vopsele de perete?

Desigur, culorile peretelui nu sunt doar diferite în preț, deși aceasta este caracteristica cea mai evidentă de pe raft. Ele au, de asemenea, o gamă largă de calități diferite, de la vopselele ieftine ieftine la cele de înaltă calitate. Din fericire, valoarea reală a vopselei de perete poate fi văzută chiar înainte de a cumpăra, doar să luați o privire atentă la eticheta containerului!

Care sunt culorile noastre normale de perete?

vopsea regulat de perete de la magazin sunt numite vopsele emulsionate, ele constau din particule de plastic fin divizate în apă cu solvent și o anumită cantitate de pigmenți. Cu cât sunt mai mulți pigmenți, cu atât este mai mare opacitatea - și da, cu cât liantul este mai mare, cu atât este mai bună aderența.

Rășinile sintetice utilizate sunt în majoritate acrilați sau polivinil, care sunt distribuiți inițial în apă, dar nu mai sunt solubili în apă după uscare. Uneori, totuși, se dizolvă din nou atunci când pictează, ceea ce nu este o caracteristică de înaltă calitate.

Caracteristici de calitate de vopsele de perete: Ar trebui să acorde o atenție la acest lucru!

Un factor important de calitate este considerat a fi clasele de opacitate care trebuie notate pe fiecare vopsea de vopsea. Ca regulă generală, cu cât este mai mare opacitatea, cu atât mai puține straturi va trebui să tăiați! Aici este o prezentare generală a celor patru clase:

clasa de opacitateopacitate
Clasa 1cel puțin 99,5%
Clasa 2cel puțin 98%
Clasa 3puțin 95%
Klassse 4mai puțin de 95%

Chiar și cu câteva puncte procentuale poate avea un efect uimitor Din acest motiv, în majoritatea cazurilor merită folosirea culorilor clasa 1 de opacitate. Acest lucru vă va oferi cea mai bună calitate și probabil vă va salva ceva lucru și multe nervi.

În plus, clasele de abraziune umedă sunt criteriul decisiv atunci când vine vorba de determinarea calității unei vopsele de perete. Acestea sunt defalcate după cum urmează:

umedă Clasa de abraziuneefectPoate fi utilizat pentru ...
clasa 1, fără urme - Cel mai buncalitate ... camere cu trafic mare de toate tipurile
Clasa 2 rezistentă la abraziune... hol, gradinita, bucatarie ..
Clasa 3lavabilă... spații normale de viață.
clasa 4abraziune clară... subsoluri de utilitate și vărsări.
Clasa 5abraziune mare... de preferință, nu deloc.

De asemenea, notați randamentul de vopsea de perete!

Ca măsură de precauție, verificați, de asemenea, cât de mare este randamentul vopselei de perete selectate. Acest lucru este descris în litri pe metru pătrat și vă arată cât de mulți bani trebuie să cheltuiți pe o zonă pur și simplu pictată.

Sfaturi și trucuriSperați-vă doar ce costuri de culoare de perete de înaltă calitate pe metru pătrat de spațiu. Comparați acest preț cu alte vopsele de calitate similare, deoarece unele produse pot fi pur și simplu supraevaluate.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul