Hur konstrueras ett prefabricerat hus?

Den grundläggande skillnaden mellan en prefabricerad och ett fast hus är typ av konstruktion. Varför kan ett prefabricerat hus ställas in så snabbt? Hur produceras delarna? Och vad sägs om kvaliteten? Svar på frågor som dessa finns i följande artikel.

Produktion

Och hur är byggandet gjort?

Efter att de färdiga delarna har tagits från fabriken till byggarbetsplatsen, börjar den faktiska konstruktionen. För detta ändamål sätts de enskilda delarna i position och fästas till varandra med hjälp av robusta träbjälkar. Naturligtvis måste också taket monteras. Om allt händer utan komplikationer tar denna process en till två dagar.

Om du vill ha en källare är konstruktionstiden dock försenad med några veckor, vanligtvis tre till fyra. Att erhålla bygglov tillåter en till fyra månader trots de vanligtvis slutförda planerna.

Precis så mycket tid måste beräknas för det efterföljande inredningsarbetet som för ett massivt hus, vanligtvis åtta till tolv veckor. Med speciella "extra önskemål" kan denna period också förlängas.

Karossens höga kvalitet

Men kan denna snabba uppställning också säkerställa långvarig, god kvalitet? Ja, på många sätt. Å ena sidan uppnår komponenterna en sådan precision av passform som inte kan uppnås av masonen i det massiva huset.

säkra det andra både produktion som sker i hallar och sker i en mycket kort tid för konstruktion, bästa möjliga skydd mot väder och andra yttre påverkan.

Översikt

Följande översikt fakta sammanfattar runt byggnaden tillsammans igen:

  • snabb, noggrann produktion
  • permanent väderskydd under produktion och installation
  • snabb och säker installation av huset
  • extra önskemål alltid möjligt, men försenas delvis bygg
Tips & tricks Titta Ta en titt på konstruktionen av ett prefabricerat hus som en video - så att du får en uppfattning om hela processen.
Dela med vänner

Lämna din kommentar