Hoe lang duurt het om een ​​prefab huis te bouwen?

Als u een geprefabriceerd huis wilt bouwen, is een ding dat u vooral interesseert: wanneer kan ik binnenkomen? Het volgende artikel zal u alles vertellen wat u over dit onderwerp wilt weten. Omdat één ding duidelijk is: de lage bouwtijd van een geprefabriceerd huis is zeker een van de grootste voordelen van deze constructie in vergelijking met "normale" huizen.

Bedrijfsklare woning of de uitbreidingsvariant?

Je ziet dus dat de bouwtijd van geprefabriceerde huizen individueel varieert. De bouwtijd is echter in elk geval aanzienlijk lager dan in solide huizen. Waarom dit zo is, zul je leren tijdens het lezen.

Waarom is de bouwtijd minder dan bij "normale" huizen?

De industriële principe geprefabriceerd huis bedrijf maakt een enorme tijdsbesparing: In een geavanceerde werkwijze worden de afzonderlijke wanden en de drager nauwkeurig vervaardigd. Ze zijn slechts enkele weken beschikbaar nadat het plan is voorbereid en naar de bouwplaats kunnen worden gebracht.

Eenmaal daar, worden de afzonderlijke onderdelen binnen een dag gemonteerd, uiterlijk op de tweede dag, de installatie van het dak. Hetzelfde proces duurt enkele maanden voor de variant "steen op steen". Deze stap is veruit de grootste tijdwinst in een geprefabriceerd huis. Hingegen Aan de andere kant, de afwerking van het interieur duurt veel langer en kost evenveel moeite als enorme huizen. Elektrische en sanitaire installaties, schilderwerken en andere processen kosten ongeveer acht tot twaalf weken werktijd.

De bouwvergunning

Bij de gehele tijdberekening mag de bouwvergunning niet worden vergeten, wat in ieder geval nodig is. Hoewel u tijd hebt bespaard door de geprefabriceerde huisvariant, omdat het ontwerp meestal al bestaat. Dit is helaas niet helpen wanneer het gaat om de verwerkingstijd: Als je geluk hebt, krijg je goedkeuring na een maand, anders kan het ook als vier keer.

Het is daarom raadzaam om het concept zo vroeg mogelijk in te dienen om het algehele proces te verkorten. Het probleem hiermee: Zolang er geen goedkeuring is, kunnen zelfs de delen van uw huis niet worden gemaakt.

Tips & Tricks Bent u artisanaal of heeft u vrienden en kennissen die er iets van snappen? Dan kun je rustig een beroep doen op het uitbreidingshuis: het bespaart geld en, als je snel bent, ook veel tijd.

Tijdoverzicht

Om u een idee te geven van het hele "proces", hier is een overzicht - van het idee tot de constructie.

Planningfase: u neemt contact op met een geprefabriceerd huisbedrijf, waarmee u uw huis volgens individuele behoeften plant. Natuurlijk moet er eerst een stuk grond worden gekocht. Van het idee tot het afgewerkte plan kunnen een paar weken verstrijken.

  • Wanneer het ontwerp klaar is, moet het worden ingediend bij de afdeling Bouw, die een tot vier maanden nodig heeft om het te verwerken tot goedkeuring.
  • Pas dan kan uw prefab huisleverancier starten met de productie, afhankelijk van de bezettingsgraad. Dit duurt ongeveer twee tot vier dagen in de fabriek, dus een vrij korte tijd.
  • Na levering op de bouwplaats duurt de constructie één tot twee dagen, gevolgd door een expansiefase van acht tot twaalf weken van het interieur.
  • De installatie kan ook enkele weken duren.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter