Cât timp este timpul de uscare a vopselelor de ulei?

Vopselele de ulei sunt cunoscute în general pentru a nu se usuce prea repede. În practică, acest lucru poate dura într-adevăr mult timp, uneori chiar și un an întreg trece până la uscare completă - și numai atunci ar trebui să aplicați artistul lac final. Cu toate acestea, există și soiuri care necesită un timp de uscare semnificativ mai mic.

Atât timp de uscare este necesar pentru vopselele pe bază de ulei

În timpul uscării, un solvent, de exemplu apa, se stinge întotdeauna dintr-un solid până când se întărește. Din acest motiv, vopselele de ulei nu se usucă, ci se oxidează cu ajutorul oxigenului atmosferic. Acest proces chimic ajunge până la straturile mai adânci de câteva săptămâni până la luni pentru a fi finalizat.

Suprafețele foarte subțiri de vopsea pe bază de ulei pot fi uscate după doar câteva zile, însă picturile cu straturi groase necesită mult mai multă răbdare. Există însă și vopsele de ulei cu uscare rapidă, cu siccative speciale, a căror durată de uscare este redusă semnificativ.

Sfaturi și trucuriDacă doriți o culoare uscată cu ulei rapid, adresați-vă apoi direct la magazin. Experții vor ști ce produs se potrivește cel mai bine.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul