Hur mycket kostar en elektrisk nattförvaringsvärmare?

Elektrisk nattlagringsvärme anses inte vara det billigaste sättet att hålla huset varmt. De initiala kostnaderna är emellertid relativt låga - och med tanke på vissa regler kan användaren spara el.

Den elektriska nattuppvärmaren: kostnader och fakta

I många gamla byggnader installerades en nattuppvärmningsvärmare som ersatte den då vanliga kolskåpet. Uppvärmningen laddades till billigare nattpris och sedan ge värme under dagen.

Det faktum att de gamla byggnaderna har en dålig värmeisolering jämfört med nya byggnader driver upp elkostnaderna för elektriska nattuppvärmningsvärmare. De gamla enheterna brukar också vara överdimensionerade och ha en gammal teknik.

En modern elektrisk värmekostnad för nattuppvärmning - jämfört med andra typer av värme - lite i köpet, kan jag installera snabbt och kräver endast mindre underhåll. Effektiv värmeisolering är en förutsättning för kostnadseffektiviteten hos denna typ av värmesystem.

Registrera din uppvärmning med elleverantören för lågnatttariffen. På mycket kalla dagar finns det ibland extra laddningstider per dag, som du bör diskutera med elleverantören.

Kostnader för en modern elektrisk lagringsvärmare med exemplet

I en välisolerad, 100 kvadratmeter lägenhet ska en modern nattkamin installeras. För att värma upp bostadsyta ca 120 W per kvadratmeter och år behövs.

spara tips för natten lagring uppvärmning

spara med en automatisk laddningskostnader kontroll el. Denna tekniska extra säkerställer att endast så mycket värme lagras i ugnen efter behov. En utetemperaturgivare säkerställer exakt kontroll. Gamla enheter kan eftermonteras.

Kontrollera alltid att värmeelementets ventilationsgaller inte är inställda för att värmaren ska fungera effektivt. Ventilera regelbundet för att minska luftfuktigheten i hemmet. Om du går till jobbet under dagen, sänker de termostaten till ca 16 grader.

Tips & tricks För att ytterligare minska energiförbrukningen borde du undvika att släkten slås på och av ofta. Luftkanalen kräver regelbunden rengöring!
Dela med vänner

Lämna din kommentar

kostnad översiktpris
första inköpspriset för utrustningen2600 EUR
2. Installation800 EUR
3. Elkostnadercirka 1800 euro per år