Koliko električne energije troši vodonosnik?

Uvijek je cuddly toplo, vodeni krevet. Grije se 24 sata. To sigurno košta puno struje, zar ne? Koliko struje troši voda? I nije li to opasno, voda i struja? Pregledali smo to za vas.

Svi vodeni kreveti imaju ugrađeni grijač. Zamislite, zimi biste stavili na 300 do 700 litara hladne vode - vaše tijelo se uopće ne može zagrijati. Osim toga, toplina uzrokuje isparavanje vode koja se isparavala i stoga se krevet ne mokri. Stoga je važno ljeti s toplom temperaturom ne isključiti grijanje.

Potrošnja energije

Potrošnja energije varira ovisno o vrsti instalacije grijača. Općenito, međutim, ne može se očekivati ​​da će zagrijavanje vodenog mlaza koštati više od 12 eura mjesečno. Iako je voda topla tijekom cijelog dana, grijanje radi samo oko dva do šest sati dnevno. Vodoneći su obično vrlo dobro izolirani, pa kada je voda topla voda gubi toplinu vrlo sporo.

Izračun uzorka za dvojni vodenom krevetu s dva grijača i veličine 180x200 očekuje pri prosječnom temperaturom od 28 ° C, s potrošnjom 460kWh godišnje. S cijenom električne energije od 29,75 centi / kWh, to je 137 eura godišnje. To je u usporedbi s ostalim dodatnim troškovima vrlo malo.

Spavate s zračenjima?

Voda za vodu obično je odobrena za GS-TÜV i nisko zračenje. Međutim, ako želite spavati u vodenom krevetu noću bez struje, možete jednostavno isključiti grijanje noću. Mnogi modeli dolaze s ugrađenim vremenskim satom, gdje se možete postaviti kad želite da vodovod od struje. Zbog dobre izolacije, vodeni sloj se hladi do maksimalno jednog stupnja preko noći.

Struja i voda - opasna kombinacija?

voda i struja u više navrata su odvojeni s vodenim krevetima: Grijanje je vodootporan obrađuju i svi dalekovodi i priključeni od strane madraca vode i zaštitne korito s vodom. Čak i ako vodeni sloj treba curiti, voda će tek dolaziti u zaštitni spremnik. Osim toga, cijeli vodeni park je uzemljen.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar